Gheorghe Magheru nr. 7, Sector 1, București

Vișinel Balan NOUTĂȚI VOCEA COPIILOR ABANDONAȚI a fost auzită!

VOCEA COPIILOR ABANDONAȚI a fost auzită!

  • Tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecție socială vor putea opta pentru rămânerea în sistem sau pentru primirea unei indemnizații lunare de aproximativ 2.500 lei lunar, până la împlinirea vârstei de 20 de ani.
  • Tinerii care își continuă studiile într-o formă de învățământ de zi sau au un loc de muncă primesc aceeași sumă, însă până la 26 de ani.
  • Creșterea indemnizației pentru tinerii care aleg să părăsească sistemul de protecție socială. Vor primi odată cu noua lege echivalentul a trei salarii minime brute de bază.
  • Dacă până acum copiii care aveau părinții plecați la muncă, în străinătate, puteau fi îngrijiți și supravegheați doar de rudele lor până la gradul al patrulea, odată cu adoptarea noii legi aceștia vor putea fi îngrijiți de orice altă persoană care are împreună cu aceștia relații sociale și de atașament.
  • Obligativitatea consimțământului minorului care a împlinit vârsta de 14 ani la stabilirea programului de menținere a relațiilor personale cu ambii părinți, care se află în divorț. În cazul în care copilul refuză să își dea consimțământul, programul se stabilește de instanța judecătorească.
  • Copiii pentru care a fost stabilită o măsură de protecție socială vor putea fi mutați dintr-un serviciu de tip familial într-unul de tip rezidențial doar în situațiile care pun în pericol viața și securitatea lor. În plus, rapoartele de monitorizare a copiilor reintegrați în familie trebuie făcute timp de doi ani trimestrial și nu doar pentru o perioadă de șase luni, cum se întâmplă acum.

Editorialul scris poate fi citit integral pe – Vocea copiilor abandonați a fost auzită! (ziare.com)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post