Veste-șoc: sunt propunerea lui Iohannis pentru funcția de prim-ministru

Oficialii de la Cotroceni m-au informat că președintele Iohannis m-a propus pentru funcția de prim-ministru. Vestea a venit ca un șoc pentru mine, dar am luat legătura cu președintele și am decis că pentru binele acestei țări, trebuie să accept. Mi s-a cerut și un plan de guvernare pe care l-am redactat și pe care mi l-au aprobat. Vreau să vi-l fac și vouă cunoscut, în termeni pe înțelesul tuturor.

Primul lucru pe care îl voi face în calitate de prim-ministru va fi „purificarea” politicii. Asta înseamnă că voi face audit extern în toate institutiile, voi cere tuturor instituțiile abilitate din stat să-i cerceteze, din punct de vedere profesional și legal, pe toți cei implicați în mod direct în procesul decizional la nivelul țării. Toți cei care au abateri sau infracțiuni de orice fel NU vor mai avea voie să facă parte din nicio structura politică cu factor de decizie.

Membrii guvernului condus de mine vor fi aleși în urma consultărilor cu societatea civilă.
Mi se pare normal că oamenii din țară să aibă un cuvânt de spus cu privire la toți cei care sunt în fruntea țării.

Structura Guvernului BALAN

În ceea ce privește structura noului guvern pe care îl voi conduce, acesta va avea 10 ministere, 30 de secretari de stat, funcția de subsecretar de stat va fi desființată.

Ministerele propuse:

  1. Copil, familie și protecție socială.
  2. Relatii externe
  3. Siguranță și Securitate Națională
  4. Justiție pentru toți
  5. Sănătate pentru toți
  6. Educație pentru toți
  7. Drumuri nationale și autostrăzi
  8. Societate civilă, tineret și sport
  9. Economie şi transparenţa banului public
  10. Mediu

Îmi doresc ca în perioada în care voi fi în fruntea guvernului să îmi duc la îndeplinire tot ceea ce mi-am propus și să reușesc, alături de echipa pe care mi-o voi forma, să ajutăm țara să iasă din impas, iar oamenii să-și recapete încrederea că pot avea un trai decent în propria lor țară. Cred că prin adoptarea unor legi și măsuri care să-i ajute pe tinerii și pe antreprenorii țării, vom crea un context economic stabil, capabil să susțină și persoanele defavorizate/vulnerabile, dar și sistemul de pensii și alocații. Desigur că, pensiile speciale acordate fără discernământ nu intră în această discuție. Vom găsi cadrul legal pentru a le elimina.
Vă mulțumesc și ne auzim în curând! Doamne-ajută!

P.S. Tratați textul de mai sus ca pe o glumă. Nu voi fi eu noul prim-ministru, dar recunosc că mi-ar fi plăcut și aș fi făcut cinste acestei funcții. Ceea ce îmi doresc de la noul guvern, printre altele, este să respecte promisiunea de a desființa centrele mamut (centre pe care au promis că le vor desființa până în 2020, lucru aproape imposibil, având în vedere că suntem la sfârșitul lui 2019 și nici măcar jumătate dintre acestea nu au fost desființate). În rest, mult success noul prim-ministru și noului Guvern.

Sper într-un viitor mai bun pentru această țară și copiii ei! Si promit că în ceea ce mă privește voi face tot ce îmi stă în putință pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.