Un nou #copil #abandonat de #stat, în prag de a se #sinucide. 

Azi, prin organizația Vocea Copiilor Abandonati, am înaintat o plângere prealabilă către DGASPC Sector 1 prin care am solicitat suspendarea unui act administrativ ce nu a respectat anumite criterii cu privire la integrarea copilului în comunitate/ societate.

Indiferent de starea/ emoția copilului, chiar dacă a fugit sau a fost amâgită de părinți, aceasta are dreptul la demnitate până în ultima clipă a vieții.

Ce a făcut DGASPC Sector 1, stimată doamnă Clotilde Armand? Abia a așteptat să o de-a afară, prin încetarea măsurii protecției speciale, fără ca aceasta să participe la întrevederea cu comisia de protecția copilului. Vorbim de un #copil al statului și în acest sens statul a decis să-l arunce….

Ați încercat să vă puneți în pielea acelei fete, pe care ați dat-o afară stimată doamnă Clotilde Armand? E doar un exercițiu – schimb de rol se spune în literatura de specialitate. Eu fac acest exercițiu în fiecare zi cu zeci de copii ce-mi scriu cu privire la abuzurile la care sunt parte.

Stimată Doamnă Primar Clotilde Armand, vă rog din suflet să salvați acest copil ca și cum v-ați salva propriul copil. E copilul statului și dumneavoastră reprezentați statul.

Expunerea acțiunii prealabile, transmisă azi:

CONTESTAȚIEl a Hotărârea nr. 71, Ședința din 30.09.2021, comunicată tinerei D.F. la începutul lunii ianuarie 2022, cu privire la încetarea măsurii protecției speciale. Aceasta se afla cu măsura protecției speciale la DGASPC Sector 1. Subsemnata Vocea Copiilor Abandonați, cu sediul Comuna Snagov, Sos. Snagov 135, Bș. D4, Sc. 1, Ap. 2, în termen legal formulez prezenta contestație la Hotărârea privind încetarea măsurii protecției speciale pentru tânăra D.F., ce se afla cu măsura protecției speciale la DGASPC Sector 1, emis de Comisia pentru Protecția Copilului la data de 30.09.2021, și comunicată tinerei la începutul lunii ianuarie 2022. În acest sens contestăm orice demers care încalcă dreptul tinerei, ce a beneficiat de măsura protecției speciale în cadrul D.G.A.S.P.C. Sector 1, în contextul în care acesta face dovada continuării studiilor la zi, precum și posibilitatea de a fi ajutată conform Legii 116/2002, privind prevenirea și combaterea excluziunii sociale.

credit foto: canva.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.