STARE DE URGENȚĂ – #stămacasă

Am să vă vorbesc de Ionuț, un copil de doar 6 anișori care s-a stins din viață pe când aveam eu 6 anișori. Ionuț a fost unul din copiii abandonați ai anilor ’90, ce s-a îmbolnăvit de HIV/ SIDA în spitalele din România. Ionuț s-a stins din viață când eram în tabără, la Valea Uzului. Am petrecut împreună ultimele clipe. Nu știam ce-i aia HIV/ SIDA. Cu timpul am aflat și asta m-a îngrozit și mai mult. Am crescut cu frica acestui virus.

Cei de la Digi 24 vorbesc de Matei, pacient cu HIV: „Oamenii nu înțeleg, nu vor să înțeleagă că printre ei sunt şi astfel de oameni. Îi judecă înainte să cerceteze. Pentru că lumea este destul de imprevizibilă, destul de nesigură. Trebuie să te protejezi, să îţi ascunzi, practic, identitatea, adică fără să le spui diagnosticul. Să fii tu şi doar tu!”.

Dacă Ionuț ar fi trăit azi în România, noi, l-am fi tratat în felul celor relatate de MATEI. Așa suntem noi. O țară ce am crescut prin frică, teroare… Nu-i de condamnat. Dar, azi, la 30 de ani, ne permitem să avem pretenții de la noile generații de oameni frumoși, care au responsabilitatea de a veni în sprijinul celor aflați în suferință, la limita cu viața.

Stăm acasă

România a trecut prin multe epidemii. Cu fiecare epidemie am fost și mai puternici, mai hotărâți. AZI, vă cer un singur lucru. Urmăriți toate indicațiile transmise de Departamentul pentru Situații de Urgență. Nu trebuie să vă fie frică. E cea mai ușoară pandemie de până acum, șansele de supraviețuire sunt cele mai mari. Dacă respectăm indicațiile instituțiilor abilitate nu avem de ce să ne facem griji. Vă îndemn să fiți responsabili, informați-vă direct de la sursă.

Tot pentru Digi 24, Dr. Mariana Mărculescu, Institutul „Matei Balş”: „A fost un moment greu, a fost un moment în care noi, oamenii în halate albe, ne-am pus foarte multe semne de întrebare: cum vom rezista şi cum vom reuşi?”.

Tot pentru Digi 24, Mariana Mărdărescu este şeful Compartimentului pentru monitorizarea şi evaluarea infecţiei cu HIV/SIDA de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Mărturiseşte că n-a crezut, în momentul descoperirii epidemiei de HIV, că acei copii vor ajunge în anul 2018. Când au fost depistate primele cazuri Dr. Mariana Mărdărescu, Institutul „Matei Balş”: „Primele cazuri au apărut undeva la începutul anilor 90. Şi nu este niciun fel de secret că primele cazuri au fost copii, cu grupă mică de vârstă. Iniţial în număr relativ mic, ca ulterior să crească până la sfârşitul anilor 90. Nu mă refer la calea de transmitere, ci mă refer la momentul în care au fost depistate cazurile”.

Azi, România trece printr-o nouă provocare, de aceea vă invit să fiți aproape de toți cei în suferință. Vă invit să-i ajutați respectând toate protocoalele cu privire la siguranța noastră, a celor neinfectați.

Azi, mă ofer voluntar pentru a interveni în sprijinul celor defavorizați, celor de au nevoie de alimente, produce de igienă și nu numai. Cei izolați la domiciliu pot apela cu încredere la serviciile mele.

Azi, în onoarea medicilor, asistenților/ asistentelor medicali și asistenților sociali ce fac tot posibilul pentru a ne salva viața nouă și a prietenilor, colegilor și membrilor familiei noastre ROMÂNIA, mă ofer voluntar activ în a ajuta persoanele vârstnice să treacă mai ușor peste acest hop.

Datele mele de contact:

Tel: 0743365469

Email: office@visinelbalan.ro

Disponibil: 24h/24h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.