Ședința de Consiliul Local Joița din 16.11.2020

Am reușit să organizez alegeri democratice, în cabina de vot. Astfel s-a respectat votul secret. Au existat și reacții adverse. Primarul în exercițiu mi-a dat dreptate și astfel a avut loc votul secret, conform codului administrativ.

Întrebare: Cum s-a desfășurat până acum „votul secret„? Scrii numele celui care dorești să fie viceprimar și gata. Eu am anunțat că așa ceva nu-i posibil. Se face buletin de vot. Se votează în cabina de vot. Consilierii bifează sau taie unul sau mai mulți candidați pentru funcția de viceprimar. Așa s-a și întâmplat. Hai că se poate. Învățăm să respectăm legea. Știu că e mai greu la început. Însă, #împreună, ne disciplinăm în spiritul legii.

Președintele de ședință întreabă secretarul primăriei dacă au mai apărut materiale suplimentare la ordinea de zi.

Secretarul răspunde: Nu.

Din public, contabila intervine: la diverse mai avem ceva proiecte.

Contabila către primar: Domn primar aveți referatele acolo sau merg să le aduc?


Ca să înțelegeți, ședința a început, suntem informați că avem ceva suplimentar de discutat. Însă informațiile suplimentare nu erau puse la dispoziția consilierilor locali. Nici măcar la deschiderea lucrărilor ședinței consiliului local nu exista aceste proiecte, referate…

Mai exact, la „diverse” au fost strecurate noi proiecte. Am anunțat că noile proiecte propuse spre dezbatere în ședința de consiliu să fie distribuite tuturor membrilor. Am anunțat că voi contesta ședința de consiliu dacă situația o impune.

Liberalii consilieri au făcut scut în jurul contabilei și căutau argumente pentru care nu trebuie să fiu informat :). Le-am spus că nu așa stă treaba. Nu cât sunt eu reprezentantul dumneavoastră în consiliul local Joița.

Pentru ca atmosfera să nu escaladeze a intervenit și responsabilul de la achiziții care, citez: îmi cer scuze că mă strecor…

Vestea bună: Doar s-a discutat :).

Noile proiecte strecurate sunt:

  1. Încheierea unui contract, atribuire directă, deszăpezire comuna Joița;
  2. Reevaluarea inventarului public și privat;
  3. Achiziționarea unor decorațiuni luminoase, pentru drumuri și parcuri, cu prilejul sărbătorilor de iarnă;
  4. Achiziție, extinderea supravegherii video în comuna Joița.

În cadrul ședinței de Consiliului Local Joița s-au luat următoarele hotărâri:

1. Neagu Laurențiu (membru PNL) a depus jurământul și astfel a devenit oficial consilier local.

2. Președintele de ședință a fost ales Tudorache Petre. Acesta a prezidat întreaga ședință de azi.

3. Alegerea viceprimarului.

S-au înscris în competiție și s-a votat în felul următor:

1. Păun Alexandru (PNL) – 11 voturi

2. Vișinel Costel Balan (independent) – 1 vot

3. Dragoș Pintenaru (USR) – 1 vot

PNL, PMP și PSD a votat pentru candidatul PNL. În acest sens s-a conturat o majoritate confortabilă pentru actuala administrație. Acum vom monitoriza această activitate, cum reprezintă aceștia interesele comunității etc. Imediat, după ce a fost ales viceprimar, Paun Alexandru a venit și cu propunerile pe comisii :).

4. Alegerea membrilor comisiilor de specialitate din cadrul consiliului, după cum urmează:

– Comisia economică, socială, buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat al localității: Radu Mihai, Păun Alexandru, Iorga Daniela, Marin Marian și Ștefan Ion. (Propunerea membrilor comisiei s-a făcut de către Tudorache Petre).

Președinte: –

Secretar: –

– Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, lucrări publice, analiză și propuneri de denumiri: Ștefan Ion, Neagu Laurențiu, Dragoș Pintenaru, Păun Alexandru și Chivu Veronica-Vania.

Președinte: –

Secretar: –

– Comisia pentru învățământ, cultură, sănătate, familie, protecția copilului, tineret și protecția socială: Andrei Maria Magdalena, Vișinel Costel Balan, Sile Mihai, Marin Marian și Nenciu Ștefan. (Propunerea membrilor s-a făcut de către Păun Alexandru).

Președinte: Andrei Maria Magdalena

Secretar: Sile Mihai

– Comisia juridică și apărarea ordinii și liniștii publice, disciplină și muncă: Tudorache Petre, Neagu Laurențiu, Dragoș Pintenaru, Iorga Daniela și Sile Mihai. (Propunerea s-a făcut de către Marian Marin).

Președinte: Tudorache Petre

Secretar: Neagu Laurențiu

Contabila, desi nu s-a trecut la diverse, ne-a anunțat că are și ea de făcut un anunț. Citez: În acest mandate aș vrea să ne întâlnim conform legii.

Să-nțeleg că până acum nu s-au întâlnit conform legii?

Tot contabila propune întâlniri înainte de ședința de consiliu, 15 minute, pentru a se evita dezbaterile din ședință. Exact așa s-a exprimat. Citez: E important, la rectificările de buget, să ne vedem înainte.

O ședință cu multe subtilități și ironii 🙂

#Transparență100, așa cum v-am promis. #FacemJoitaȘiBâcuBine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.