Ședința consiliului local din 08.01.2021.

Am avut prima ședință online, prin google meet. Hai că se poate! Încă puțin și se poate transmite și cetățenilor ședințele consiliului local.

A fost o ședință foarte scurtă, superficială. O ședință care nu are a face cu reprezentarea intereselor cetățenilor comunei Joița. O ședință în care jumătate din ea a fost despre subsemnatul. Vișinel în sus, Vișinel în jos. Vișinel drege și face. În concluzie: Vișinel deranjează :))).

credit foto: CANVA

Subiectele de pe ordinea de zi au fost următoarele:

  1. Proiect de hotărâre nr. 1/2021 privind alegerea unui consilier local, ca președinte de ședință al Consiliului Local – Joița, jud. Giurgiu.

În cadrul acestui punct s-a votat ca noul președinte de ședință, începând cu februarie 2021, să fie Andrei Maria Magdalena, consilier local PNL.

Ceea ce mă întristează în această propunere este că nu s-a discutat și propunerile făcute de unii colegi în comisiile de specialitate. În cazul de față, colegul meu, domnul Nenciu Ștefan (PSD) a venit cu o propunere foarte bună în comisia de învățământ. Și anume, nominalizările pentru Președinția ședinței de Consiliul Local Joița să fie în ordinea alfabetică.

2. Proiect de hotărâre nr. 2/2021 privind validarea dispozitivelor nr. 146 /16.12.2020 și 147/21.12.2020 cu privire la rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli pe anul 2020 al comunei Joița, jud. Giurgiu.

N-am înțeles nimic din această discuție. Pur si simplu s-a trecut la votat. Președinții comisiilor de specialitate au transmis avizul lor și s-a trecut la vot. Legat de dezbatere…, ce-i aia?

3. Proiect de hotărâre nr. 3/2021 privind aprobarea acoperirii definitive din excedentul bugetului local al Comunei Joița, a deficitului „Sec’iunii de dezvoltare pe anul 2020” ]n suma de 4.926.186,51 lei.

După ce m-am abținut s-a lăsat cu emoții. Au început unii și alții că…, ce…, de ce…, așa ceva… Murmur de ciocârlii :). Vestea bună e că am apucat să le spun că nu m-au convins :). Eu nu votez ca cetățeanul turmentat. Eu votez responsabil.

4. Proiect de hotărâre nr. 4/2021 privind organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ de stat preuniversitar de pe raza Comunei Joița, jud. Giurgiu.

O prezentare scurtă, la obiect, cu vot final în unanimitate pentru.

credit foto: Bogdan Dincă

5. Diverse

Mă întreb, pentru ce există acest punct pe ordinea de zi? Sentimentul meu, la ultima ședință, este că acest punct de pe ordinea de zi joacă rolul fenomenului social: role that shame, adică să fiu jignit, pus la perete… Și toate astea pentru că reprezint interesele cetățenilor comunei Joița.

De exemplu, le-am prezentat colegilor mei din Consiliul Local Joița situația de pe malul Ciorogârla. Le-am spus că se taie în neștire și sunt tone de gunoaie. I-am întrebat dacă pregătesc construcția unei promenade în zonă, de se taie în halul acela. Atmosferă de circ, de botecă. Uneori ți se face greață de atmosfera din Consiliul Local.

Le-am prezentat colegilor mei din Consiliul Local Joița situația Femeii, aflată în ultima fază de cancer, ce a rămas în camera (clopotniță) pusă la dispoziție de biserică. Este singură. Nu beneficiază de îngrijire și asistență paliativă.

Pentru prima dată mi-am dat seama că interesele unui om sunt zdruncinate de interesele unui grup, colectiv de rude, prieteni… Și asta pentru că așa credem noi mai bine. Femeia nu beneficiază de îngrijire și asistență paliativă pentru că le-a refuzat. Așa justifică membrii consiliului local șederea femeii în aceea încăpere.

PS: Azi, alături de Societatea Civilă de Avocaţi “Dumitrache-Chironda, Ivu şi Asociaţii am finalizat acțiunea în instanță împotriva Consiliului Local Joița.

https://visinelbalan.ro/wp-content/uploads/2021/02/Proces-verbal-de-sedinta-08.01.2021.pdf

#Transparență100, așa cum v-am promis. #FacemJoitaȘiBâcuBine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.