Proiectul educațional ,,Vara asta e a mea”

Alături de oameni frumoși din Consiliul Tinerilor Instituționalizați lansăm noul proiect VARA ASTA E A MEA și pe această cale te invit să fii parte din povestea noastră.

Ești interesat(ă) să efectuezi un stagiu de voluntariat într-un centru de plasament din județul/localitatea în care îți vei petrece vacanța de vară?

Ai cunoștințe în următoarele domenii: limbi străine (nivel începător +), comunicare, arte plastice, arte muzicale, idei practice, abilități sociale, scriere creativă sau pur și simplu îți plac copiii?

Atunci ești persoana perfectă pentru noi.

Pentru mai multe detalii despre modul în care poți ajuta, te invităm să iei legătura atât cu Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului din județul tău, cât și cu președintele asociației Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Ionuț Nicolae, la nr. de telefon (0725) 852 656.

Despre acest proiect, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați a declarat următoarele:

,,Cred în educația continuă, cred că se pot face lucruri uimitoare pentru copiii instituționalizați și sunt convins că se ascund talente pe care noi, cei din Consiliul Tinerilor Instituționalizați, alături de noua echipă de voluntari, le vom descoperi și vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a-i ajuta să le dezvolte. Este un proiect cu implicare emoțională, dar alte scopuri pe care le urmăresc, pe lângă cel de a-i ajuta pe copii să-și actualizeze/îmbunătățească cunoștințele/deprinderile sociale, sunt de a avea impact și în rândul societății românești, de a sensibiliza comunitatea și de a începe să-i facem pe tinerii instituționalizați conștienți de societatea în care trăiesc și că este important ca ei să învețe să se adapteze trendurilor sociale„.

A sosit vremea în care trebuie să ne implicăm mai mult în societate, s-a terminat perioada de autovictimizare și cred că acesta este unul dintre cei mai importanți pași”.

Vă așteptăm și pe voi să vă alăturați proiectului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.