PLÂNGERE PENALĂ

Împotriva:

  1. Șefului postului de poliție Bolintin Vale;
  2. Făptuitorului Florin Dâră, angajat la Primăria Joița, pentru comiterea faptei prevăzute și pedepsite de art. 237 Codul Penal, ultraj sub forma loviri sau alte violențe (art. 193 C. pen.) și a faptei prevăzute de art. 296, purtare abuzivă.
  3. Agentului de poliție care a întocmit procesul verbal seria PGRY nr. 63808, pentru comiterea faptei prevăzute de art. 297 C.pen., abuz în serviciu.

În încercarea de a transmite public ședința de Consiliul Local, Florin Dâră, angajat al Primăriei Joița, m-a agresat în timp ce restul consilierilor și angajaților din Primăria Joița, asistau, într-un mod festiv, la comportamentul angajatului lor.

În urma petiției mele, având ca obiect fapta descrisă anterior, INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN GIURGIU, prin Șeful postului de poliție Bolintin Vale, mi-a comunicat în scris, faptul că aspectele semnalate de mine au fost verificate și în cauză nu s-a constatat săvârșirea vreunei fapte de natură penală ori contravențională și totodată, că aspectele semnalate la data de 29.07.2021, prin SNUAU (112), nu s-au confirmat, motiv pentru care am fost sancționat conform OUG 34/2008, art. 32, alin. 1, lit. b cu PVCC PGRY 63808.

Având în vedere art. 56 din Codul de procedură penală, alin. 3, lit. b, Urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror, în cazul infracțiunii prevăzute la art. 257 din Cod Penal. Ca atare, în această situație, consider că Șeful Postului de Poliție Bolintin Vale, fiind organ de cercetare penală, nu este competent să mă sancționeze în modalitatea descrisă mai sus.

Am expus o parte din plângerea penală formulată de avocații care mă reprezintă.

Mulțumesc domnului Avocat Alex Dumitrescu pentru susținere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.