O fetiță din plasament rupe tăcerea!

 Molestata sexual de angajat al „Protectiei Copilului”

Ferească Dumnezeu de oamenii care n-au chemare să fie părinți, cu atât mai puțin pentru niște copii și asa bătuți de soartă. O tânără dintr-un apartament de tip familial din București, susține că a fost molestată sexual de un bărbat care trebuia să aibă grijă de ea. Cel care a profitat de inocența fetei este angajatul „Protecției Copilului”, plătit să ocrotească copiii. Detaliile sunt șocante, astfel ca și pe noi, povestea fetiței ne-a făcut să ne înverzim la față. Cazul a fost preluat de autoritățile competente, iar dacă bărbatul va fi găsit vinovat, riscă să petreacă ani buni în spatele gratiilor.

7472759-molestation_6

„Este un fapt reprobabil și dorim să luam atitudine pentru toate cazurile de abuzuri asupra copiilor și tinerilor instituționalizați. Ne întrebăm dacă nu cumva în jurul acestui caz izolat, descoperit de asociația noastră, abuzurile și toate ororile enumerate mai sus nu cumva continuă.

Solicitam instituțiilor în domeniul protecției copilului să conlucreze energic și ferm cu măsuri transparente de prevenire a tuturor formelor de abuz. Acest caz al bărbatului acuzat de molestare sexuală este un fenomen care semnalează o problemă gravă în recrutarea, evaluarea și monitorizarea resurselor umane în domeniul protecției copilului. Susținem dreptul fiecărui copil aflat în ocrotirea instituțiilor statului de a fi educați și crescuți de părinți de vocație care să le ofere iubire, respect față de istoricul traumelor lor, să cultive încrederea pentru un viitor mai bun pentru copiii aflați în casele familiale.