O fetiță din plasament rupe tăcerea!

0 Comments

 Molestata sexual de angajat al „Protectiei Copilului”

Ferească Dumnezeu de oamenii care n-au chemare să fie părinți, cu atât mai puțin pentru niște copii și asa bătuți de soartă. O tânără dintr-un apartament de tip familial din București, susține că a fost molestată sexual de un bărbat care trebuia să aibă grijă de ea. Cel care a profitat de inocența fetei este angajatul „Protecției Copilului”, plătit să ocrotească copiii. Detaliile sunt șocante, astfel ca și pe noi, povestea fetiței ne-a făcut să ne înverzim la față. Cazul a fost preluat de autoritățile competente, iar dacă bărbatul va fi găsit vinovat, riscă să petreacă ani buni în spatele gratiilor.

7472759-molestation_6

„Este un fapt reprobabil și dorim să luam atitudine pentru toate cazurile de abuzuri asupra copiilor și tinerilor instituționalizați. Ne întrebăm dacă nu cumva în jurul acestui caz izolat, descoperit de asociația noastră, abuzurile și toate ororile enumerate mai sus nu cumva continuă.

Solicitam instituțiilor în domeniul protecției copilului să conlucreze energic și ferm cu măsuri transparente de prevenire a tuturor formelor de abuz. Acest caz al bărbatului acuzat de molestare sexuală este un fenomen care semnalează o problemă gravă în recrutarea, evaluarea și monitorizarea resurselor umane în domeniul protecției copilului. Susținem dreptul fiecărui copil aflat în ocrotirea instituțiilor statului de a fi educați și crescuți de părinți de vocație care să le ofere iubire, respect față de istoricul traumelor lor, să cultive încrederea pentru un viitor mai bun pentru copiii aflați în casele familiale.

facebook.com linkedin.com twitter.com
Categories:
Consiliul Copiilor, spaima Direcțiilor de Protecție
După ce am analizat răspunsurile primite de la Direcțiile de Protecție a Copilului la nivel
Eșec în centralizarea rapoartelor de abuz asupra copiilor abandonați în instituțiile groazei
Am scris un nou articol, de tip opinie, pentru presshub.ro pe care vă invit să-l
Am filmat un documentar pentru Serbia
Sunt extrem de entuziasmat să vă anunț că am avut o experiență incredibilă alături de
Relația dintre FONPC – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) și ANPDCA – Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție
Astăzi voi împărtăși cu voi proiectul meu de cercetare amplă, care a scos la iveală
Confruntare cu instituțiile: mi-au luat telefonul și ceasul pentru a nu înregistra discuția
Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Confruntare cu instituțiile: mi-au luat telefonul și ceasul
Caz halucinant: Abuzuri sexuale şi minore însărcinate în centrele de plasament din Giurgiu
Caz halucinant: Abuzuri sexuale şi minore însărcinate în centrele de plasament din Giurgiu Cineva încearcă