STAU ACASĂ, TU?

Știi, am fost azi la starea civilă din București, m-am bucurat foarte mult să văd doi tineri, el și ea, care se unesc, din dragoste, pentru totdeauna.

Am așteptat să văd momentul de intervenție. Am stat și am așteptat… Ups! chiar nu s-a opus nimeni căsătoriei lor. Am fost fericit pentru legământul lor.

Și pentru câteva momente am fost reținut de un gând: „yes, chiar nu se opune nimeni ca personalele de sex opus să se căsătorească, să-și întemeieze o familie, să fie fericiți etc. De ce nu putem respecta dreptul persoanelor de același sex să facă și ele acest legământ? De ce le interzicem celor care se iubesc să se iubească, să aibă familia lor, în felul lor. Oare nu-i mai frumos să vezi oameni fericiți!? Mie îmi plac oamenii fericiți și plini de iubire. De aceea sunt aici și de aceea îsusțin. Indiferent dacă sunt tradiționali sau „netradiționali”. ”

Cred cu tărie că persoanele care se iubesc nu intră în casa ta ca să-ți fure bărbatul, fata, femeia, copilul. Iubirea nu se cere, nu se cerșește, ea se trăiește. Oameni buni și frumoși, opriți-vă din ură! Lăsați lumina să vă pătrundă sufletul, să vă deschidă inima și, astfel, vă veți vindeca.

Din nefericire, scopul acestui referendum pare că e doar să semene ură și să dezbine oamenii. Doar nu cred ca e cineva care chiar are impresia că prin consemnarea „bărbat și femeie” în constituție, brusc, toți homosexualii se vor „converti” la „heterosexualism”. De ce îi puneți la zid pe cei care au altfel de sentimente? Homosexualitatea este o condiție umană care există de când am fost lăsați pe pământ. Nu sunt dezaxați. Sunt oameni care iubesc și vor doar să nu mai fie stigmatizați.

Voi, părinții care aveți impresia că o să se „molipsească” progenitura de la persoanele gay, evitați să-i citiți povești de H. C. Andersen. Umblă vorba că ar fi fost „spurcat” și ar fi nutrit sentimente de iubire și pentru bărbați. Adică, ar fi fost ceea ce noi azi numim „bisexual”. Așadar, nu mai contează geniul lui și ce a scris. Ar trebuie să fie egale cu zero, că nu era tradițional, nu?

Dacă ați ști câți filosofi, istorici și scriitori au fost homosexuali sau bisexuali, nu ați mai citi nimic? Ați lăsa o gaură neagră în cultura voastră? Chiar nu putem privi dincolo de ceea ce se petrece în intimitatea oamenilor? Chiar suntem definiți doar pe baza preferințelor noastre sexuale? Ne întoarcem în epoca cavernelor?

Concluzia este următoarea: o societate sănătoasă e bazată pe iubire nu și pe ură. Nu merg la referendum pentru că iubesc oamenii și le respect iubirea.


Tu?


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.