M-a lăsat #flămând, mi-a aruncat #mâncarea…

„M-a lăsat #flămând, mi-a aruncat #mâncarea și l-a adus pe soțul ei ca să mă #amenințe„, e declarația unui #copil de la un centru din Bistrița Năsăud.

Tocmai ce a fost #desființat monstruosul #centru, numit #Beclean, și copiii #mutați în #alternative, numite #case de tip #familial, însă #calitatea personalului lasă de dorit.

Continui să redau din #experiența copiilor #abandonați, în speranța că într-o zi, cineva le va auzi #vocea, #strigătul de #disperare. Nu putem avea pretenția de la acești copilași să fie #integri la 18 ani când până la această vârstă sunt #abuzați continuu. Refuz să fiu în pielea acelui copil, e prea dureros. Îmi este greu.

Vreau să vă #imaginați pentru câteva minute ce înseamnă să ți se #refuze dreptul de a fi, de a exista. În permanent ei sunt văzuți ca fiind problema, e grotesc. Mă întreb, retoric, unde e interesul superior al copilului în această experiență traumatizantă. Chiar nu ne putem mobiliza nici în ultimul moment.

Chiar nu ne pasă de suferința acestor copii. Oare cineva conștientizează #suferința/ #trauma cu care un copil rămâne după fiecare #atac la propria structură emoțională?

Dgaspc BN trebuie să-și schimbe filozofia de a se implica în viața copiilor abandonați. E nevoie de mai multă #empatie socială, colectivă în a înțelege traumele copiilor abandonați. Acolo unde personalul greșește trebuie să plece, să-i lase pe cei care chiar își doresc să se implice pozitiv în viața acestor copii.

O rog pe doamna Gabriela Firea, ministru al Familiei, să intervină și în acest caz, asta dacă nu e prea mult pentru dânsa. N-am informații despre intervențiile concrete avute în celelalte. Până acum ajutorul a venit din partea #mass#media. Sper ca Doamna ministru să-și ia mandatul în serios.

Fiecare zi sub #teroare înseamnă un alt act de suicid, o pierdere serioasă pentru România. Toți copiii abandonați au #dreptul la o #familie.Când facem și noi un #registru al familiilor/ oamenilor de #bine care doresc să ia în #plasament copii abandonați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.