Lansarea candidaturii lui Vișinel Balan la Camera Deputaților

Duminică, 18 septembrie, începând cu ora 18.00, Vișinel BALAN, candidat independent la Camera Deputaților a primit sprijinul oficial al Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 11 decembrie, anul acesta.

Pactul lui Vișinel pentru România este adopția în 30 de zile.

Cunoscut pentru acțiunile sale de voluntariat și proiectele din domeniul apărării drepturilor copilului și familiei, Vișinel și-a exprimat, în cadrul discursului său de duminică, îngrijorarea față de imposibilitatea de a salva viețile copiilor care nu sunt adoptați și a declarat ferm că există proceduri pentru a ușura acest demers menit să salveze vieți. „(…) cred într-o educație pe bune și cu atât mai mult cred că numai noi putem să facem ceva. Proiectul meu pentru România în acest moment este adopția în 30 de zile. Acest lucru este posibil. Am discutat cu mai mulți specialiști care mi-au zis că se poate adopție și în zece zile, important este să ne asumăm asta cu adevărata spus candidatul.

Pactul lui Vișinel pentru România este o Lege pentru persoanele fără adăpost.

final

În același discurs, Vișinel Balan a declarat că Centrele de plasament sunt o condamnare pentru fiecare copil iar noi astăzi avem datoria morală să facem tot ceea ce este posibil ca aceste centre să nu mai existe. Credeți-mă, se poate!„. Acesta a mai adăugat că își dorește să ajungă primul parlamentar care să reprezinte copiii din centrele de plasament și tinerii post-instituționalizați, misiune care nu este deloc simplă sau de neglijat.

Pactul lui Vișinel pentru România este o comisie de anchetă a abuzurilor din sistemul de protecție a copilului.

Preocuparea lui pentru educația copiilor, politici sociale și măsuri de integrare a tinerilor post-instituționalizați a căpătat o notorietate neașteptată odată cu câștigarea, în 2013 a titlului de Voluntarul Anului în domeniul Tineret. La scurt timp după această reușită, în anul 2016, Vișinel Balan a  lansat primul mecanism privat de monitorizare a centrelor de plasament din România, numit Consiliul Tinerilor Instituționalizați. Astfel, acesta a reușit să aducă împreună o echipă formată numai din tineri instituționalizați și post-instituționalizați, cu studii superioare finalizate. Tot acum, a fost publicat și Raportul privind eșecul post-instituționalizare”, document de cercetare menit să vină în sprijinul autorităților statului în procesul de integrare în societate a tinerilor post-instituționalizați.

Pactul lui Vișinel pentru România este subvenționarea familiilor pentru a nu-și mai abandona copiii.

(Persoane active pe piața muncii a căror venit per familie nu depășește salariul minim pe economie. Au în îngrijire cel puțin un copil)

14374707_699933010158140_1671716133_o

PACT este unul dintre cele mai noi partide din România, lansat în februarie 2016, și are în componența sa numai tineri pregătiți în universități din România și din afara acesteia. Scopul principal al platformei este de a face transferul de la politica pentru partide la politica pentru cetățeni, motiv pentru care acesta a lansat un apel, pentru ca toți candidații independenți din România să semneze PACT-ul pentru România și să primească sprijinul acestei platformei. Misiunea PACT este ca  „Împreună să construim România #pebune cu o școală pe bune pentru secolul XXI. Cu o administrație pe bune, fără impostură, modernă şi cinstită. Cu locuri de muncă pe bune, pentru fiecare român. O Românie #pebune în care să ne fie drag să trăim și să ne creștem copiii și nepoții.‟ Iar Vișinel Balan, are și el un PACT pentru România: adopția în 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.