Întâlnire cu un grup de interlopi?

Când Primăria și Consiliul Local Joița (Jud. Giurgiu) sunt confiscate de un grup de indivizi ce acționează ca un grup de interlopi.

Am participat la ședința de consiliul local din data de 30 septembrie 2019, ora 10:00. Am fost îngrozit. Au încercat să mă intimideze. Am constatat cu îngrijorare starea de fapt în care se află această comună și cum acționează așa-zișii reprezentanți ai ei. Primăria și Consiliul Local Joița au fost confiscate de un grup de indivizi care au orice alte alte meniri, mai puțin cele de reprezentare a intereselor comunității.


Dinu Florentina, contabilă în cadrul Primăriei Joița, participă la ședința consiliului local Joița unde își începe pledoaria, în fața marii adunări locale, astfel:


„În calitate de cetățean, vreau să-i spun domnului primar și îl rog să-și schimbe atitudinea față de cetățenii proveniți în comuna Joița. Îl avem aici pe domnul Vișinel, și mă bucur că este. Are tupeul fantastic de a pune pe facebook, de a veni pe aici de a cere multe și de toate și a-i cere demisia primarului, chiar la prefectură. Reclamații la garda de mediu. Are numai pretenții și are numai oblig…. (se bâlbâie…), deci, i se cuvine orice.„


Un consilier, prezent la ședință, din partea PSD: Păi, pe ce motiv îi cere demisia?


Contabila (ridică tonul): Vă rog domnule primar să vă schimbați atitudinea, altfel nu se poate. De la anul candidez și eu. Nu se poate. Care vine și candidează ne e frică de el. Deci, ne e frică de toată lumea care candidează…


Primarul: Nouă nu ne e frică doamna contabilă, noi avem bun simț. Suntem bine crescuți.
Contabila: Tot ce facem noi este ilegal.
Primarul: Eu sunt un om bine crescut.
Contabila: Ilegal colectăm gunoiul, ilegal angajăm, ilegal facem orice vine dumnealui aici. Dumnealui este cel mai legal. Vă rog frumos, dacă era alt cetățean din comună și vă făcea așa ceva…,
Consilier PSD: Era get-beget și știam treaba
Contabila: get-beget din comună, nu-i permiteați așa ceva. Măturați cu el pe jos. (Ridică și mai tare tonul, aș putea spune că țipă): Vă rog frumos să măturați cu toți pe jos…, nu e posibil așa ceva. Nu e posibil.
Maria Magdalena, consilier local PSD (prezidează ședința): În ce calitate?
Contabila: Mai are tupeul să mai vină și aici, să se uite în ochii dumneavoastră.
Consilier:Cine-i ăsta?
Contabila:Uitați, domnul Vișinel.
Consilier: De ce ne tratați așa…,
Contabila: I-a uitați cum stă.

Stimată doamnă contabil, stimați consilieri, chiar vă e frică de un om care nu vrea nimic altceva decât transparență? Aveți ceva de ascuns? De unde această frică înspăimântătoare? Când ești corect cu tine, cu ceilalți, atunci ești un om liber și deschis dialogului, nu unul care vrea să facă din toate și orice, un secret.


La ședință am fost intimidat și amenințat. Unii consilieri s-au ridicat în picioare, mi-au cerut imperativ să ies afară din ședință pentru a discuta. Am fost anunțat că voi fi dat în judecată pentru că mi-am permis, în calitate de cetățean al comunei, să-i cer demisia primarului.

Voi cere demisia tuturor celor care nu reprezintă interesele cetățenilor. Nu-mi este frică de absolut nimeni, nimeni nu mă poate intimida, speria, mai ales când am dreptate.

Am câștigat multe lupte în interesul copiilor abandonați, azi, sunt pregătit să lupt pentru oamenii frumoși din comuna Joița.

Mai nou, Primarul ne-a anunțat că ne calcă în picioare (pe noi, ăștia din Spring Residence) pentru că avem tupeul să cerem socoteală administrației locale. După și-au făcut selfie angajații primăriei curățând, odată pe an gunoiul, vizavi de cartierul Spring Residence, și-au permis să ne facă mizerabili și că abia așteaptă să ne amendeze pe toți.


Textul integral, precum și celelalte surse ce fac dovada prezentei vor fi puse la dispoziția autorităților de cercetare.

Dragi concetățeni, consilieri și angajați în cadrul primăriei, știu că pentru voi sunt o povară, o greutate ne mai întâlnită. Vă pot garanta că sunt diferit de voi. Am un singur scop, o singură misiune: curățenie în primărie, audit extern și redarea primăriei oamenilor locului. Primăria, este o instituție cu misiunea de a reprezenta interesele cetățenilor și nu ale unui anumit grup de persoane.

Știu că vă sperie schimbarea, dar schimbarea ce v-o propun e una foarte sănătoasă, construită pe principii solide, democratice, în peste 35 de țări în care am fost școlit pentru a face o altfel de politică, în interesul locuitorilor.

Atunci când îți pătezi onoarea, credibilitatea…..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.