Fiecare copil trebuie să crească într-o familie iubitoare!

0 Comments

Depunem toate eforturile pentru ca centrele de plasament să dispară și să dezvoltăm servicii alternative pentru copiii, care din diferite motive nu pot locui și trăi în propria familie.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea alături de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție depune toate eforturile pentru a se asigura că micuții și tinerii aflați în centrele de plasament – care au mai rămas, vor fi reintegrați în familiile lor, vor fi adoptați sau vor fi îngrijiți în familii de plasament, de asistenți maternali sau în case de tip familial.

De la preluarea mandatului de vicepreședinte al ANPDCA, în urmă cu șase luni, am reușit să coordonez activitatea de acordare a peste 100 de licențe de funcționare a serviciilor sociale oferite de instituții și organizații acreditate, care oferă astfel sprijin pentru copiii aflați cu măsura protecției sociale, pentru a le favoriza dezvoltarea emoțională și socială.

Am coordonat relicențierea a peste 300 de servicii sociale puse în slujba copiiilor de organizații și asociații acreditate și am îndrumat activitatea de acordare a unor licențe provizorii pentru alte 79 de servicii sociale.

Serviciile oferite de aceste centre trebuie să îndeplinească condiții esențiale pentru calitatea acestora, obligatorii, pe baza cărora primesc licențe de funcționare.

Coordonarea mea ca vicepreședinte a activității de licenţiere a serviciilor destinate prevenirii separării copilului de părinţii săi, precum şi protecţiei speciale a copilului separat de familia sa implică activitatea de armonizare a tuturor documentelor care demonstrează că furnizorii oferă condițiile necesare respectării drepturilor acestei categorii de copii, siguranței lor, că personalul are competența necesară îngrijirii și educării copiilor, pentru a evalua just licențierea acestor servicii.

Continuăm să reformăm protecția socială în România.

Credit foto> Adelina H.

facebook.com linkedin.com twitter.com
Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prima bază de date cu persoanele care au crescut în orfelinatele din România
În primele 24 de ore de la lansarea inițiativei, am fost martori la înscrierea a
Scrisoare deschisă în atenția aleșilor locali ai Comunei Joița
‼️Dragi consilieri locali ai comunei Joita, ‼️Domnule Primar, TĂNASE M. Constantin – primar, PNL PĂUN
Criza umanitară din DGASPC-urile din România
Conform Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în iunie 2023, situația din Direcțiile
Consiliul Copiilor, spaima Direcțiilor de Protecție
După ce am analizat răspunsurile primite de la Direcțiile de Protecție a Copilului la nivel
Eșec în centralizarea rapoartelor de abuz asupra copiilor abandonați în instituțiile groazei
Am scris un nou articol, de tip opinie, pentru presshub.ro pe care vă invit să-l
Am filmat un documentar pentru Serbia
Sunt extrem de entuziasmat să vă anunț că am avut o experiență incredibilă alături de