Despre cum instituțiile de protecția copilului nu vor ca orfanii să fie adoptați

„Am stat în biroul de #adopție, cu fetița în brațe, timp de o oră. O gălăgie de nedescris. Am fost extrem de afectată. Nu mă așteptam ca #potrivirea să se realizeze în astfel de condiții.”Astăzi este despre cum instituțiile de #protecția copilului nu vor ca #orfanii să fie adoptați. Pentru a înțelege care este situația la nivel național, am întrebat Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție cu privire la modul în care este organizat spațiul de potrivire pentru realizarea procedurilor de adopție între copilul abandonat, declarat adoptabil, și părintele adoptator, iar aceasta mi-a transmis că nu știe de acest concept al unui spațiu de potrivire.

Cu toate acestea, în anul 2020, A.N.D.P.D.C.A. a transmis o serie de recomandări aplicabile la nivelul tuturor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară, în ceea ce privește derularea procedurilor de adopție.

Fac un apel către toate D.G.A.S.P.C.-urile din țară să se organizeze în așa fel încât să asigure un spațiu adecvat pentru procesul de potrivire practică. Copiii abandonați au #dreptul la o #familie.

Mai multe informații despre stații de potrivire practică vă invit să citiți în editorialul scris pe https://ziare.com/…/institutiile-de-protectia-copilului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.