Desființarea Centrelor de Plasament la nivel NAȚIONAL

SEMNEAZĂ PETIȚIA (Click aici)

– Închirierea/achiziționarea de apartamente pentru transferul copiilor/tinerilor instituționalizați în vederea acordării serviciilor de tip familial.

– Închirierea/achiziționarea de căsuțe pentru transferul copiilor/tinerilor instituționalizați în vederea acordării serviciilor de tip familial.

– Externalizarea serviciilor de protecție a copilului către organisme private autorizate și a serviciilor de specialitate precum cele psihologice, asistență socială, juridice și medicale.

SEMNEAZĂ PETIȚIA (Click aici)

De ce este important?

De mai bine de 27 de ani Sistemul de Protecție a Copilului încearcă să se reformeze însă niciodată nu a urmărit interesul superior al copilului.

Recent, mai multe investigații jurnalistice au scos la iveală o serie de abuzuri existente în serviciile de protecție de tip rezidențial și centre de plasament.

Conform cercetării realizate de Asociația Desenăm Viitorul Tău în sistemul de protecție a copilului domnește frica. Astfel că mii de copii instituționalizați sunt expuși unei forme de abuz precum cel fizic, psihic, economic și sexual.

Sistemul de protecție a copilului și-a demonstrat capacitatea de reorganizare și restructurare creând alternativa de tip familial. Astfel cred că opțiunea cea mai optimă nevoilor reale ale copilului instituționalizat rămân serviciile de tip familial.

Sunt sute de studii științifice care ne arată evoluția negativă a copilului crescut într-un centru de plasament, raportat la evoluția pozitivă a unui copil ocrotit într-un serviciu de tip familial.

SEMNEAZĂ PETIȚIA (Click aici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.