Craciunul copiilor săraci…

M-am întins în patul meu albastru și am dat să-nchid ochii. N-am putut! M-am tot gândit cum e Crăciunul la acei copii care s-au născut în familii sărace sau dezorganizate :(.

Am vizitat mulți copii și pe familiile acestora si mi-am dat seama că nu-i suficient să le duci dulciuri, jucării și câteva alimente când tot ceea ce își doresc aceste suflete nevinovate este să aibă căldură și lumină în case. Și nu mă refer la modul figurativ, ci la trista realitate că în zilele noastre sunt copii care locuiesc în case fără utilități și cu pereți care stau să cadă peste ei. Se încălzesc cu surse improvizate și periculoase și învață la lumina lumânărilor. Asta dacă au noroc să facă măcar două-trei clase de școală primară.

În România, mulți copii trăiesc într-o sărăcie lucie, iar pentru ei Crăciunul este cu atât mai apăsător cu cât, în timp ce toți ceilalți se bucură de cadouri, frivole la urma-urmei, lor le lipsește esențialul: hrana, apa potabilă, căldura etc. Am cunoscut zeci de copii care trăiesc în astfel de condiții și mă gândesc, stând cu capul pe pernă, de ce nu pot să beneficieze și ei de ce am eu. Eu mă bucur de o casă cu toate condițiile necesare, unde mă pot încălzi ori de câte ori îmi este frig.


Probabil propriile mele experiențe  de viață mă fac să empatizez dureros de mult  cu cei aflați în suferință. Închid ochii și mă revăd în sala de așteptare a unei gări, tremurând de frig și frică. Îmi doream să stau într-o casă sau să mă întorc la casa de copii. Așa încât, am ajuns să accept abuzul din sistemul de protecție a copilului numai să am căldură în pătuțul meu. Uneori, făceam pipi pe mine ca să îmi încălzesc locul. Dar măcar aveam un loc…

Mă întreb, cum își petrec acești copii Crăciunul? Simplu! La fel!

Dacă știi astfel de familii, te rog implică-te și hai să facem ca sărbătorile de iarnă din 2018 să le prindă într-un loc călduros, conectat la electricitate și cu hrana de care ne bucurăm cu toții de sărbători.

Eu petrec sărbătorile de iarna alături de astfel de copii, pentru că nu pot dormi cu gândul că eu sunt bine, dar copilul de lângă mine nu are condiții pentru a se hrăni sau pentru a se încălzi.

Fiți mai buni si hai sa ne implicam pe tot parcursul anului 2018 pentru cei care au nevoie de noi.

Vă îmbrățișez și vă transmit sincerele mele gânduri de pace, dragoste și toleranță alături de cei dragi vouă.

Credit foto: stiri.acasa.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.