COPILĂRIE MUTILATĂ

Recent am demarat o campanie, pe care o și coordonez și pentru care am nevoie de sprijinul tău. STOP Psihiatrizării în masă a copiilor aflați în grija statului, iar cei care se fac vinovați de distrugerea atâtor vieți nevinovate să fie anchetați.

SEMNEAZĂ PETIȚIA COPIILOR MUTILAȚI DE UN SISTEM.

Vrem anchetă în toate centrele de plasament/ rezidențiale și la asistenții maternali.

Minute în șir de plâns, alături de Ana. Anei au început să-i dea tratament cu pastile neuroleptice de la vârsta de 12 ani, pentru că așa a decis sistemul. Același sistem care trebuia să o protejeze, să o apere, nu să o îndoape cu medicamente. Ana mi-a vorbit despre atrocitățile trăite în casa de copii, de la izolator până la medicamentația abuzivă. E inuman!

O priveam și mă vedeam pe mine, copilul care la vârsta de 9 anișori a fugit din calea abuzurilor. Trăiam prin gară, doar în casa de copii să nu mai stau. Clipe crunte pentru care merită să lupt azi. Te rog și pe tine să semnezi pentru cauza noastră. Tu ești ultima noastră speranță! Hai să strângem 10 000 de semnături pentru copiii care sunt victime ale abuzului din sistemul de protecție a minorilor.

Sistemul preferă copii sedați, ca să fie liniște. E mai ușor să te folosești de medicamente, decât să intervii cu psihoterapie sau să le faci viața plăcută. Această sedare îndelungă are, desigur, efecte mai târziu, pe care ei le vor simți și care le vor afecta dezvoltarea.

Senatorul Vlad Alexandrescu spunea pentru revista 22 că: psihiatrizarea pediatrică trebuie regândită! Mi se pare extrem de grav să condamni un copil la ani de Rispolept, Levomepromazin, Romparkin și alte medicamente extrem de puternice pentru evoluția neuropsihică a copilului. Cred cu tărie că suntem vinovați de starea psiho-educațională a copiilor aflați cu măsura protecției speciale, la nivel național.

Semnează și tu petiția online, pentru a le arăta că suntem alături de copiii României și că nu sunt liberi să dispună de viețile oamenilor așa cum vor. Fiecare dintre noi are o datorie morală față de cei neputincioși, neajutorați.

3 răspunsuri la “COPILĂRIE MUTILATĂ”

  1. Andreea spune:

    De acord!

  2. Camelia spune:

    Sunt de acord!

  3. Liliana spune:

    Sunt de acord!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.