Avocatul Copilului, o rușine națională…

Avocatul Copilului, o rușine națională pentru mii de copii abuzați în familie, în instituțiile de „ocrotire”, la școală, în spitale și în comunitate..

Unde este Avocatul copilului să-i reprezinte? Nicăieri! Nu că ar fi fost vreodată…


Legea 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, articolul 14, lit. (h) sesizează de îndată, din oficiu sau la cerere, organele de urmărire penală atunci când constată existența unor indicii privind săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală împotriva copiilor – a fost abrogat. 

De un an de zile au încercat să transforme instituția Avocatul Copilului într-o instituție DECOR. Au abrogat articolul menționat mai sus pentru că sunt mai bune liniștea și odihna angajaților de la Avocatul Copilului. Și, ca nesimțirea să fie dusă până la capăt, au solicitat parlamentului pensii speciale. Ai auzit bine! Pensii speciale!!! Și toate astea pentru că au „muncit” prea mult, prea cu „folos” și merită, desigur, niște bani în plus.

În același timp, mii de copii sunt abuzați în instituțiile statului, în școli, în penitenciare, în spitale și în alte instituții. Pentru mii de copii nu sunt bani pentru un minimum de hrană. În acest context, majoritatea parlamentară PSD – ALDE a găsit de cuviință să îndeplinească visul angajaților de la Avocatul Copilului: aceștia pot merge acasă, să se odihnească, iar la final vine cadoul – o pensie specială pe măsură.

Am crezut în instituția Avocatul Copilului. Azi e o instituție mai degrabă îndreptată împotriva intereselor copiilor pentru care s-a înființat. Rușine, rușine, rușine!

Avocatul Copilului e pentru ei – PSD și ALDE. Pasămite, Avocatul Copilului e o instituție care nu te reprezintă pe tine, copilule. Ei se reprezintă pe ei. Știu, e trist! Dar noi o să creștem mari și ii vom ajuta pe cei mai mici decât noi, da? Promiți?

Când eram mic și mergeam la cerșit, prin vagoane, fredonam o melodie: „Mamelor din lumea-ntreagă eu vă dau un singur sfat: nu vă lăsați copiii pe stradă din cauza unui bărbat…” Melodia era mult mai lungă și foarte sensibilă. Deseori plângeam doar pentru faptul că rosteam cuvinte precum tată sau mamă, deși nu știam ce înseamnă… Aveau putere asupra mea.

Astăzi mă uit la aceste versuri, scrise de trupa „Sarmalele reci”, și mă gândesc, cu tristețe în suflet, că aceste versuri s-au transformat în „dragi copii din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat: astăzi la noi în țară abuzul s-a legalizat“.


Dar stai liniștit. Eu te voi reprezenta în continuare, indiferent de oră, de aceea te invit să-mi scrii pe office@voceacopiilor.ro și, alături de casa de avocatura cu care suntem în colaborare, te reprezentăm. O facem pro-bono pentru că noi ne dorim ca tu să nu mai fii abuzat. De nimeni! Pentru noi, TU ești cel mai important!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.