Audiat în Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din SENAT

Ora 10:00 – ajuns la Senat, mă îndrept spre Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități – începe audierea.

După audieri am considerat că e timpul să vă transmit acest mesaj:

Vă mulțumesc! Va mulțumesc vouă, tinerilor instituționalizați, persoanelor cu dizabilități instituționalizate și nu numai, organizațiilor care m-ați susținut în momente cheie pentru a ajunge astăzi să vă reprezint la audieri.

Vă mulțumesc vouă, celor din echipă care v-ați dedicat în ultima perioadă timpul necesar pentru atingerea aceluiași obiectiv, pentru ca astăzi să câștigăm. Astăzi țin să vă anunț, dragi prieteni, dragi cunoștințe, dragi oameni care ați crezut în valorile mele, dragă echipă, că am câștigat.

Am câștigat o luptă cu privire la responsabilizarea sistemului de protecție a copilului și nu numai. Astăzi a fost o zi importantă. A fost ziua în care s-a definitivat Convenția ONU într-un mecanism numit Consiliu de Monitorizare – Legea 8/2016.

Vă mulțumesc, deopotrivă și vouă, contracandidaților pentru această cursă pe cinste! A fost constructivă! Vă mulțumesc pentru că ați adus cu dumneavoastră, valori, idei și suflet pentru implementarea acestui sistem.

Suntem împăcați sufletește ca oricare ar fi rezultatul final, la cârma Consiliului de Monitorizare se vor afla oameni frumoși, competenți, inovativi și care au principii solide. Împreună luptăm pentru o cauză – respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități instituționalizate și nu numai.

Iubire tuturor!

Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi