Atribuțiile mele de VICEPREȘEDINTE la ANPDCA

0 Comments

Azi este despre atribuțiile mele în calitatea ce o dețin, vicepreședinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție

Activitatea mea la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție implică coordonarea activității de soluționare a petițiilor și cea de licențiere a serviciilor destinate prevenirii separării copilului de părinții săi, precum și protecției speciale a copilului separat de familia sa, conform art. 5, alineat 5 al Hotărârii nr. 233/2022 privind atribuțiile, organizarea și funcționarea ANPDCA. Este vorba despre o activitate care necesită dăruire, înțelegere și transmiterea unei speranțe de viitor celor care ne solicită ajutorul.

Ca vicepreședinte, pentru a avea o relație directă și corectă cu cetățenii, respect și pun în practică, zi de zi, principiul transparenței, precum și comunicarea cu aceștia prin stabilirea unui program de audiență. Uneori, pentru că-mi stă în fire, am audiențe și în afara programului de audiență. Asta pentru că cererea e mare și îmi place să monitorizez evoluția cazurilor ce ajung în atenția mea. Toate aceste acțiuni mă ajută la inițierea unor activități care trebuie să sporească bunăstarea celor care au nevoie de noi – copiii!

Le mulțumesc colegilor mei din ANPDCA pentru munca pe care o depun, zi de zi, în sprijinirea și promovarea drepturilor copilului.

Copiii merită și au dreptul la o copilărie a prezentului, au dreptul la respect, siguranță, învățământ de calitate și un viitor. Au dreptul de a fi ascultați și reprezentați.

facebook.com linkedin.com twitter.com
Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consiliul Copiilor, spaima Direcțiilor de Protecție
După ce am analizat răspunsurile primite de la Direcțiile de Protecție a Copilului la nivel
Eșec în centralizarea rapoartelor de abuz asupra copiilor abandonați în instituțiile groazei
Am scris un nou articol, de tip opinie, pentru presshub.ro pe care vă invit să-l
Am filmat un documentar pentru Serbia
Sunt extrem de entuziasmat să vă anunț că am avut o experiență incredibilă alături de
Relația dintre FONPC – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) și ANPDCA – Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție
Astăzi voi împărtăși cu voi proiectul meu de cercetare amplă, care a scos la iveală
Confruntare cu instituțiile: mi-au luat telefonul și ceasul pentru a nu înregistra discuția
Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Confruntare cu instituțiile: mi-au luat telefonul și ceasul
Caz halucinant: Abuzuri sexuale şi minore însărcinate în centrele de plasament din Giurgiu
Caz halucinant: Abuzuri sexuale şi minore însărcinate în centrele de plasament din Giurgiu Cineva încearcă