Aproape de copiii cu dizabilități din casele de tip familial din Centrul de servicii Sociale din Onești

0 Comments

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău are de acum un sediu nou, modernizat și mai prietenos, pentru o coordonare mai bună a activităților din slujba copiilor.

Am fost aproape de copiii din casele de tip familial din Centrul de servicii Sociale din Onești, dar și alături de micuții cu dizabilități din Centrul de Recuperare din același loc.

Am participat alături de echipa D.G.A.S.P.C. Bacău și de președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, la inaugurarea și sfințirea noii clădiri a direcției.

A fost o provocare să le vorbesc oamenilor care au avut un aport la creșterea și educarea mea. Am fost copleșit de emoție când am vizitat centrul de copii cu dizabilități ‘Alexandria’ din Onești. Este același centru în care eu am crescut în primii ani de viață și care la vremea aceea era ‘leagăn de copii’.

Misiunea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și nu în ultimul rând misiunea mea este să luptăm pentru copii, pentru calitatea îngrijirii lor și respectarea drepturilor pe care le au aceștia. Există oameni care vor să facă bine și aceea sunt bineveniți să lucreze cu noi. Consider că viitorul copiilor este strâns legat și de starea noastră de spirit.

Prin munca noastră extinsă susținem dezvoltarea unui sistem de îngrijire care să aducă schimbări necesare pentru copiii și tinerii cu măsura protecției.

Unul dintre pașii importanți în lupta pentru reforma bunăstării copiilor din sistemul de protecție este desființarea centrelor de plasament. O măsură impusă de modificările aduse legii cu privire la protecția și promovarea drepturilor copilului.

facebook.com linkedin.com twitter.com
Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protejat: primul an – diagnostic, reprezentare și asumare – în interesul copiilor lipsiți temporar sau definitiv de părinți
Mulțumiri: Le mulțumesc colegilor și apropiaților cabinetului: Av. Alexandru Dumitrescu, Ana, Georgiana, Adela Holdon (Grafician),
Mă numesc Teodora, am 21 ani și sunt studentă în anul trei la Universitatea Pitești
Mulți tineri și-au luat viața în piept la 18 ani și se bucură acum de
A crescut indemnizația pentru tinerii care pleacă la 18 ani din sistemul de protecția copilului
Țin să mulțumesc ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, colegilor din Autoritatea
Aici locuiește Robert
Întâlnirea de azi a fost coordonată de Robert, alături de Raul. Ambii sunt fondatorii organizației
Centrele de plasament, cimitire pentru suflete abandonate
În timpul perioadei de cercetare, mi s-a permis accesul pentru aplicarea chestionarului în 47 de
Ați văzut filmul #Close?
Ați văzut filmul #Close? Am retrăit prietenia pe care am avut-o, la 7/ 8 ani,