Toți diferiți, toți egali!

DGASPC Olt

 

Pe o ploaie torențială am ajuns astăzi în Slatina, Olt, o escapadă de care am aflat doar cu câteva zile în urmă, dar căreia am ținut să-i fac loc în programul meu, considerând-o cu adevărat o inițiativă lăudabilă!

Am răspuns astfel prompt și cu mult entuziasm invitației doamnei RADITA PIROSCA, director D.G.A.S.P.C. Olt de a participa, ca președinte al asociației „Desenăm Viitorul Tău”, la gala „Toți diferiți, toți egali„, unde tineri cu dizabilități au pus pe scena centrului cultural „Eugen Ionesco” din Slatina, pe parcursul a aproximativ o oră și jumătate, momente artistice veritabile de o foarte mare încărcătură emoțională; s-au simțit liberi, au fost naturali, le-a făcut plăcere actul artistic în sine, s-a văzut bucuria din ochii lor, inocenta lor, simplitatea lor, m-am simțit bine văzându-i pe ei că se simt bine, mi-au transmis puțin din bucuria lor, dar și din durera lor, am zâmbit cu toții când copiii au spart baloanele la final!

M-am simțit de-a dreptul inspirat de acest mix de emoții pe care l-am trăit. Experiența aceasta a însemnat pentru mine o oportunitate, un prilej; mi-a oferit posibilitatea de a reflecta. Cred într-o societate căreia îi pasă de toți, o societate ce iși susține oamenii, ce le oferă tuturor șansa la o viață fericită, împlinită, pentru că atunci și numai atunci poate individul să-și aducă la rându-i cu adevărat aportul față de comunitate. Un gând ce mi-a rămas în minte, și la care, iată, chiar și acum, la drum nocturn, încă pe ploaie, înapoi spre Bucureștiul ce-l numesc de 7 ani casă, încă cuget, este cât de important poate fi într-adevăr, pentru ca România să devină o astfel de societate, să găsim împreună soluții, cooperative, întreprinderi sociale, non profit, în cadrul cărora tineri ca cei pe care tocmai i-am văzut evoluând atât de armonios, se pot dezvolta ca indivizi, pot simți că aparțin, că sunt parte din ceva, sunt acceptați, le poate fi oferită securitatea financiară și, totodată, odată cu ea perspectiva, șansa unei vieți autonome, fiind astfel, pe cât posibil integrați în societate.

Le-am vorbit tinerilor despre cât de important este să mulțumești și să te mulțumești. Simțeam, sau credeam, că eu trebuie sa fiu cel empatic față de condiția lor, cu toate astea, după terminarea discursului, ei au fost cei care m-au încurajat printr-o serie de aplauze, intuindu-mi probabil emoțiile puternice ce mă încearcă. Am fost compleșit de căldura cu care mi-au venit în întâmpinare!

Salut organizarea impecabilă și mulțumesc gazdei pentru primirea grijulie, cât și pentru porția extra de cartofi pe care am primit-o atunci când au aflat ca sunt vegetarian!

Mă declar extrem de încântat față de deschiderea pe care am văzut-o, într-un sistem altfel notoriu pentru rigiditatea sa.

Împreuna cu doamna RADITA PIROSCA, director DGASPC Olt am discutat despre un viitor parteneriat, spre care mă, uit cu nerăbdare! Mulțumesc pe aceasta cale pentru oportunitatea oferită, abia aștept să ne revedem pe 20 iunie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.