Speaker la Conferința „Actori pe scena schimbării”.

Conferinta Actori pe scena schimbarii ASE13

 

La invitația Asociației Studenților Economiști din România – ASER – am participat ca speaker la Conferința „Actori pe scena schimbării”. Vă pot spune că am trăit o experiență extraordinară și mai mult de atât am fost încântat de energia cu care am fost întâmpinat de sală. Tinerii își doresc schimbarea și genul acesta de conferințe ne oferă oportunitatea să cunoaștem oameni frumoși  și să descoperim acțiuni cu care noi rezonăm și putem să ne implicăm.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost prezenți în sală.  Vă rog să nu uitați de misiunea voastră sau mai mult de visul pentru care trăiți. Suntem ființe frumoase, într-o continuă schimbare (…) dar ceea ce trăim este ceea ce simțim. Fiecare zâmbet, sărut și îmbrățișare ne ajută să conștientizăm că trăim, suntem prezenți.

Iubiți-vă!Conferinta Actori pe scena schimbarii ASE7

Mai jos este un articol de la organizatorii Conferința „Actori pe scena schimbării”: 

Se spune că lumea este într-o continuă schimbare, însa noi observăm că anumite lucruri au continuat să rămână la fel. Cu toate acestea, există oameni care, zi de zi, fac lucrurile să se întâmple și au credința că pot crea o societate mai educată, mai curată, mai sănătoasă, mai bună. Acești oameni ne inspiră ideile, viziunea, ne motivează să evoluăm și să avem inițiativa de produce schimbarea, adică ne inspiră să fim changemakers.

Dacă ai nevoie de un impuls pentru a iniția o schimbare printr-un proiect social, te așteptăm la Conferința „Actori pe scena schimbării”. Aici poți afla poveștile unor oameni care au luptat împotriva inerției sociale și au îndrăznit să creeze o realitate acolo unde existau numai aspiraţii.

Invitații „actori pe scena schimbării” au fost:

Raed Arafat – În septembrie 1990, Raed Arafat a început să pună bazele SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare). La început, acesta se deplasa la intervenții cu mașina sa personală. Încrederea pe care Raed Arafat  a avut-o în visul său l-a determinat să înceapă demersurile pentru mobilizarea unei echipe de voluntari și pentru a obține soluții de finanțare a proiectului, iar astăzi, 25 de ani mai târziu, SMURD operează în 36 de județe și este cel mai modern centru de intervenții de urgență din țară, fiind responsabil pentru salvarea a mii de vieți.

Mona Nicolici – Timp de 11 ani a fost jurnalist de televiziune şi a fost, pe rând, redactor de ştiri, producător, editor şi prezentator. În prezent este Head of Community Relations & Social Affairs, Petrom România, după ce 4 ani a ocupat funcţia de CSR Communication Manager şi purtător de cuvânt pe acest domeniu.

Mona Nicolici a dezvoltat, printre altele, „Țara lui Andrei”, un proiect social care a primit recunoaștere atât pe plan național, cât și internațional, ce își propune să susțină viitorii antreprenori sociali și pe cei care „vor să creeze o lume mai bună în fiecare zi”.

Paula Herlo – Jurnalistă cu experiență de 17 ani, creatoarea a unor campanii sociale de succes precum: „Tu știi ce mai face copilul tău?”, laureată cu Premiul Emmy, în 2008, la New York. În 2009, cele două campanii „Tu  știi ce mai face copilul tău?” și “Există viață după moarte”, erau laureate ale premiilor NAB, cea mai puternică asociație a mass-media americană. În 2014 Paula Herlo a contribuit la realizarea campaniei „Tu știi ce mai fac părinții tăi?”, care milita pentru impunerea unei legislații privind persoanele în vârstă rămase singure, iar în prezent lucrează alături de echipa ProTV la campania „România, te iubesc!”, care are scopul de a evidenția modelele pozitive ale societății.

Conferinta Actori pe scena schimbarii ASE1

Premii:

2013 – Premiul Galei Oameni pentru Oameni pentru susținerea campaniei „Dar din dar se face viață” a Asociației Dăruiește Viața

2014 – Premiul pentru jurnalism – Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

2015 – Premiul Femeia Anului pentru Jurnalism Social al Galei Avantaje

Vișinel Bălan – este considerat un adevărat profesionist şi un model pentru orice român. Este actor, avocat, formator, consilier, iar din 2004 a început să ia inițiativă și să se implice în viața rromilor, a copiilor bolnavi de cancer în stadii terminale și a altor copii instituționalizați. În prezent, este liderul asociației „Desenăm Viitorul Tău” și și-a canalizat forțele și ideile împreună cu o echipă de oameni dedicați, desfășurând activități ce vizează și alte categorii vulnerabile, precum copiii statului sau victime ale discursului instigator la ură, ale discriminării, marginalizării și excluziunii sociale din raționamente economice, etnice și culturale.

Vișinel Bălan, președintele Asociației Desenăm Viitorul Tău, a câștigat titlul de Voluntarul Anului în domeniul Tineret, pentru implicarea lui în nenumărate activități de voluntariat pentru tineret și pentru sutele de ore de muncă depuse pentru proiectele dedicate tinerilor instituționalizați.

Articol preluat de pe site-ul aser.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.