Cu gândul la toți copiii ucrainieni refugiați în România

Astăzi, 20 iunie, ziua mondială dedicată refugiatului sunt cu gândul la toți copiii ucrainieni refugiați în România. Este o zi în care se vorbește mai mult despre curajul și rezistența a milioane de persoane nevoite să-și abandoneze casele din cauza războaielor.

Să ne îndreptăm atenția în continuare asupra ajutorului pe care trebuie să-l oferim refugiaților.

Copiii sunt victimele cele mai vulnerabile și au nevoie de atenție deosebită. Pe lângă hrană și adăpost, ei au nevoie și de suport psihologic pentru a trece mai ușor peste trauma pe care o trăiesc.

La noi în țară se află încă zeci de mii de refugiați care au pierdut tot ceea ce aveau și speră să-și reclădească viața aici sau să se poată întoarce acasă. De asemenea, sunt copii refugiați din Ucraina aflați cu măsura protecției speciale care în continuare au nevoie de suport. De aceea, vă încurajez pe toți, să fim în continuare alături de copii prin resursele pe care le avem.

Astăzi este despre drepturile, nevoile și aspirațiile refugiaților. Cu toții trebuie să ne mobilizăm resursele, astfel încât să protejăm și să îmbunătățim viața celor care au fugit din calea conflictului din Ucraina.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și cu sprijinul #UNICEF, a dezvoltat aplicația #KIDSUKRAINE cu ajutorul căreia autoritățile implicate în gestionarea crizei refugiaților obțin informații în timp real despre numărul locurilor disponibile, din întreaga țară, pentru primirea și cazarea copiilor neînsoțiți care vin din Ucraina. Platforma centralizează toate informațiile relevante despre serviciile sociale de care au nevoie acești copii și este accesată de toate Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară.

#CopiiiPePrimulLoc #AlaturiDeCopii #MinisterulFamiliei #ANPDCA

credit foto: canva.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.